Vloeitjes en collectables verzamelaar

Van Mascotte artikelenDisplays en dispensers

Op de foto ziet U 2 oude winkeldisplays. Op het eerste gezicht lijken ze identiek maar als U ze wat langer bekijkt ziet U dat er toch een aantal verschillen in zitten. Zo hebben bijvoorbeeld de 3 figuurtjes op de voorzijde een andere kleur gezicht en is het klokje duidelijk anders.


De vloeitjes automaat op de foto's kon U vroeger vinden aan de buitengevel van de tabakszaak of in een grote bedrijfskantine. Door inworp van 1 dubbeltje kreeg U een pakje vloeitjes. 

Op de bovenste foto is de automaat in originele staat en op de onderste foto is een 2e automaat te zien die ik heb opgeknapt. Deze was in de loop der tijd sterk verkleurd en beschadigd dus ik heb deze helemaal uit elkaar gehaald en voorzien van de kleur zoals deze origineel geweest moet zijn.Deze dispenser stond vroeger in de tabakszaak op de toonbank. Door op de knop te drukken kreeg U een pakje vloeitjes. U kon dan zelf bepalen hoeveel pakjes U nodig had. De onderste foto is van dezelfde dispenser nadat wij deze gerestaureerd hebben. Deze dispenser was ernstig aangetast door roest dus is door mij weer netjes opgeknapt.Duitse winkeldisplays. In het pakje vloei zit een gratis tattoo die met water overgezet kan worden op de huid.

Diverse moderne winkeldisplays